Yoga Opleidingen

Zenergie biedt verschillende trainingen, cursussen en opleidingen op het gebied van yoga. Op deze pagina informeren wij je over de mogelijkheden voor het volgen van een yoga teacher training. Ontdek of de opleiding voldoet aan je verwachting. Wat het je zal brengen. Hoe het curriculum eruitziet en lees meer over alle praktische zaken. Laat je inspireren en volg jouw unieke pad.

200 uur Yin Yoga Teacher Training

De 200 uur Yin Yoga Teacher Training bestaat uit vier modules welke op verschillende data gedoceerd worden. Lees hieronder meer over de 4 modules en het bijbehorende curriculum:

De kracht van yoga

Je verdiepen in yoga betekend jezelf verrijken en verdiepen in jezelf. Waarom mensen yoga beoefenen is heel divers. Ieder heeft zo een persoonlijk antwoord op deze vraag. Wat zou jouw antwoord zijn?
Kun je dit duidelijk verwoorden of is het meer een gevoel?

Iedere module is opgebouwd uit vier kernbegrippen:

Untitled_Artwork

Anatomie

Het is essentieel om te begrijpen hoe het menselijk lichaam werkt. Zo ontdekt je welke bewegingsmogelijkheden er zijn en waar weerstand (lichamelijk of mentaal) vandaan komt.

Untitled_Artwork 9

Asana techniek

Ieder lichaam heeft een andere behoefte. Het begrijpen van de Asana’s (houdingen) geeft een beter begrip van je eigen lichaam, reactie en werking. Met name het vermogen om een asana aan te kunnen passen brengt je verder.

Filosofie

“Waar de yogaglow vandaan komt en hoe het geactiveerd wordt, om het vervolgens ook van de af mat binnen handbereik te hebben”. Dat is het moment waarop je meer in je kracht komt te staan en het leven bij de lurven hebt.

Untitled_Artwork 7

Het eigen proces 

De beoefening van yoga zet een persoonlijk proces in werking. Iedere module besteed hier voldoende aandacht aan. “When one teaches, two learn”.

Pas wanneer je jouw eigenpad bewandeld hebt, kan je een ander begeleiden. De individuele processen zijn dan ook een van de belangrijkste bouwstenen van het fundament van de opleiding.

Voor wie zijn onze yoga opleidingen bedoeld?

Eenieder die zich meer wilt verdiepen in yoga. Of je nu een jarenlange yogapractice hebt, of dat yoga kortgeleden op je pad is gekomen. Hoe lang of kort je ervaring ook is: hoe meer je leert, hoe meer er te ontdekken valt.

In onze opleidingen vind je mensen met verschillende doelen. Sommige volgen onze opleiding omdat zij erkent yogadocent willen worden. Ander voelen de behoefte om zich meer te verdiepen in de leer van yoga (zowel de theorie als de praktijk) zonder daarbij het docentschap te volgen. Ook zijn er mensen die onze opleiding volgen, omdat het goed voelt. Helemaal scherp is het doel nog niet, maar hun ware authentieke zelf ontmoeten staat centraal. Wat zou jij willen leren?

Kortom, er zijn tal van redenen om je in te schrijven en je horizon te verbreden. Heb je vragen en ben je benieuwd of de opleiding bij jou past? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Geen yoga docent worden wel een opleiding bij Zenergie volgen?

Het leren doceren van yin yoga, yoga nidra of meditaties is een onderdeel van het curriculum. Echter laat het ware potentieel in jou zich pas vertalen naar een authentieke yogadocent, op het moment dat je de yogafilosofie volledig doorleeft. Samengevat: ‘practice what you preace’.

Doordat er zo veel tijd besteed wordt aan het creëren van een solide basis, met: ademwerk (pranayama), het achtvoudige yogapad, meditatie, yoga nidra, de houdingen (zowel individueel als in een bepaalde volgorde voor een gewenst resultaat) maakt het juist ook voor hen die niet de ambitie hebben om de kennis te vertalen naar het docentschap ontzettend interessant om de opleidingen te volgen.

“Je kunt alleen leniger worden, als je jezelf eerst confronteert met stijve spieren.

Je kunt alleen lichter leven, als je durft te voelen wat je in de weg staat”.

Wat kun je verwachten van Zenergie's Yoga Opleidingen:

Symbool van een dartpijl, schot in de roos, richting, raak, deskundig

Mogelijkheden

Werk- en leer kansen na afstuderen

Symbool van de aarde, Earth, wereldbol

Wereldwijde accreditatie

Met jou diploma kun je overal ter wereld gecertificeerd lesgeven

Persoonlijk

kleine groepen met individuele aandacht

Zenergie's zelfgemaakte symbool over liefdevol communiceren, tekstwolken

Ondersteuning

Je kunt jaren later nog terecht met vragen

Gegarandeerd diploma

Samen zorgen we voor de realisatie van jouw diploma

Balans

goede balans tussen persoonlijke groei en het aanleren van nieuwe vaardigheden

Deskundige leraren

Krijg les van een RYT 500 docent

Voor de ambitieuze docent en de yoga beoefenaar

Ja, ik schrijf mij in voor de 200 uur Yin Yoga Opleiding!

Schrijf je voor  10 augustus 2022 in en ontvang €600,- korting!

Praktische informatie:

  • De totale Yin Yoga Teacher Training bedraagt €2200,-, schrijf je je voor 1 augustus 2022 in dan kun je mee doen voor maar €1600,-
  • Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur. 
  • Al het materiaal is aanwezig in de studio, neem je liever je eigen spullen mee dan is dat ook goed.
  • Heb je twijfels of loop je ergens tegen aan? Laat het ons weten, wij denken graag met je mee! 

De investering is inclusief:

  • 24 bijeenkomsten in onze prachtige studio te Rockanje welke natuurlijk gelegen is.
  • Ruim 200 contacturen met hoofddocent (E-RYT500) en professionele gastdocent.
  • Aanvullende themaworkshops zijn inbegrepen in het lesprogramma.
  • Studiemateriaal, examen en diploma.
  • Yoga feestje 
  • Onbeperkt thee, koffie en healthy snacks.

Meeste gestelde vragen:

Ja er is een mogelijkheid dat je de opleiding niet haalt. Echter kunnen wij je garanderen dat wanneer je je voldoende inzet, oefent en aanwezig bent dit niet het geval zal zijn. Wij ondersteunen je daar waar nodig en bewandelen samen de weg naar een diploma.

Je kunt ook als je zwanger bent deelnemen aan de opleiding. Aannemelijk is er een periode dat je niet aanwezig zal zijn. Afhankelijk van het gemiste aantal uur kunnen we een vervangende opdracht bespreken. 

Er is voldoende (gratis) parkeer gelegenheid voor de deur. 

De lunch dien je zelf te verzorgen. Op 10 minuten afstand bevind zich een supermarkt, bakker en broodjeszaak. Op de studio is er een koelkast en magnetron aanwezig.

Voor alle opleidingen (gehele 200 uur opleiding en losse modules) is het mogelijk om een betalingsregeling af te spreken. Zo kun je denken aan 2, 3 of 4 termijnen. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, benoem dit dan op het inschrijf formulier.

Afhankelijk van de groepsgrote zullen de lesdagen van 09.00 tot 16.00 uur zijn.

De opleiding wordt in onze natuurlijk gelegen studio gegeven. Welke te vinden is in Rockanje aan de Moolhoek 5, 3235 SB.

Afhankelijk van je voorkeuren verschillen je werkmogelijkheden. Echter zien wij genoeg werkmogelijkheden bij ons in de buurt, de eigen studio of in ons grote nationale netwerk. Wil jij je eigen studio opbouwen? Ook dan bieden we een helpende hand.

Opleidingsdagen en tijden

Om de week op een zaterdag:

17-09 / 01-10 / 15-10 / 12-11 / 26-11 / 27-11 & 10-12 (2022)

Om de week op een zaterdag:

28-01 / 11-02 / 25-02 / 11-03 / 25-03 / 08-04 & 09-04 (2023)

Iedere zaterdag en een weekend

03-06 / 17-06 / 01-07 / 15-07 / 29-07 / 05-08 & 06-08 (2023)

 

Module 4

Iedere zaterdag en soms een lang weekend, data volgen.