Yoga Lesrooster

Je bent slechts 1 les verwijderd van een heerlijk zenmoment en een unieke ervaring. 

Zenergie gelooft in down-to-earth yogalessen, die voor iedereen bereikbaar zijn.

Zin in yoga? Vraag een gratis proefles aan!

Maandag

Yin yoga 

20.00 – 21.00

Woensdag

Yin yoga

19.30 – 20.30

Power yoga

20.35 – 21.35

Donderdag

Hatha yoga

20.00 – 21.00

Hoe werkt het?

 • Voor het volgen van een yogales meld je je bij Roos aan via: 06 – 38 67 93 55 of maak je gebruik van ons onlineaanmeldsysteem.
 • Betaling voor een fysieke les is een strip van je kaart of €13,- voor een losse les. 
 • Have fun!
Yoga houding genaamd neerkijkende hond
Yoga houding genaamd wiel
Yoga houding genaamd Camel

Wat is Yin yoga?

Yin yoga is een rustige yogastijl waarbij dieper liggende spieren, pezen en voornamelijk het bindweefsel worden gestimuleerd.

Door het rustige karakter van de les is er voldoende tijd om het meditatieve karakter van yoga meer aandacht te schenken. 

Yin yoga verbetert de mobiliteit van het lichaam en is favoriet bij mensen die willen opladen, in balans komen, leniger willen worden, op zoek zijn naar meditatie, rusten, lekkerder in hun vel willen komen, een positiever zelfbeeld willen creëren en nog 100 redenen. 

Het effect van Yin yoga is moeilijk in woorden uit te drukken. Kom een keer mee doen en ontdek het zelf. 

Yin yoga is een rustige les waarbij de houdingen een aantal minuten worden aan gehouden. Kernwoorden, zoals: Rust, balans, leniger worden, bindweefsel, weg met Blessures, positiever zelfbeeld etc. horen in een Yin yoga les thuis. 

Wil je meer over Yin weten? Lees dan hier verder. 

Wat is Power Yoga?

Power yoga is een work-out. Het is een les waarbij het lichaam en de mindset worden uitgedaagd. Het zweet ligt op je mat en je traint je lijf op kracht, uithoudingsvermogen en het creëren van lengte. 

Tijdens de les komen uitdagende houdingen naar voren en je zult na een aantal weken direct resultaat zien. 

Wees niet bang om je grenzen te overschrijden; het is en blijft yoga.

De les heeft een mooie op- en afbouw, waardoor het lichaam meer kan dan bij een reguliere andere sportles. 

Ben jij het type “yoga, dat doe je toch met 2 vingers in je neus?!”, dan nodigen wij je met een glimlach uit. En no offense, dat dacht ik vroeger ook.

 

Power yoga is een work-out. Het is een les waarbij het lichaam en de minset wordt uitgedaagd. Het zweet licht op je mat en je traint je lijf op kracht, uithoudingsvermogen en het creëren van lengten. 

Wil je meer over Power yoga weten? Lees dan hier verder.

Wat is Hatha Yoga?

Hatha yoga is een mooie tussenvorm van Yin en Power. Met diverse zachte bewegingen wordt het lichaam gestrekt en geactiveerd. Door de soepele overgangen lossen spanningen in het lichaam op. Er is voldoende tijd om houdingen te corrigeren, waardoor het voor velen een mooie opstap om weer te beginnen met sporten. Anderen worden ‘verliefd’ op de les en volgen Nellie iedere donderdag trouw. 

Ook bij Hatha yoga creëer je ruimte in het lichaam, stramheid wordt tegen gegaan en de aandacht die we tijdens de les aan het lichaam geven, versterkt de body-en-mind connectie. 

Hatha yoga is een mooie tussen vorm van Yin- en Poweryoga. Met diverse zachte bewegingen wordt het lichaam gestrekt en geactiveerd. Door de soepelen overgangen lossen spanningen in het lichaam op. Een ideale les als je opzoek bent naar lichamelijke ontspanning.

Wil je meer over Hatha yoga weten? Lees dan hier verder.

Yoga houding genaamd zijwaartse hoekhouding

Meest gestelde vragen:

Om diverse redenen vragen wij matig te zijn met parfum, Zorg dat je gedoucht komt en neem een handdoek mee voor over je mat. Daarnaast is het fijn om een vest en sokken bij je te hebben voor de eindontspanning. Een flesje drinken is toegestaan, graag in een gesloten flacon. Ook mag je jouw eigen attributen meenemen; leen je ze liever van ons, dan is dat ook geen probleem, We hebben alles in huis.

Dat is een goede vraag! En daar kunnen wij goed in mee denken. Graag bespreken we dit telefonisch met jou om je wensen en verwachtingen in kaart te kunnen brengen.

Hartstikke leuk dat je interesse in yoga hebt en bij Zenergie een (proef)les wilt volgen. Je kunt je bij Roos aanmelden. Dit kan via een e-mail naar info@zenergieonline.nl of via een WhatsApp bericht naar: 06 – 38 67 93 55. Vermeld altijd even je naam en welke les je wilt volgen. Ben je nog niet eerder bij ons geweest? Zet dit er dan bij. Tot snel! 

Een strippenkaart is goed voor 10 lessen en is 3 maanden geldig vanaf de aanschaf van je kaart. Met je strippenkaart kun je alle lessen bij Zenergie volgen, Je bent dus niet gebonden aan een vast moment.

Met je strippenkaart kun je alle lessen van Zenergie volgen. Zo kun je meerdere keren per week komen of iedere week een andere les volgen. Variatie is mogelijk!

Allereerst is dit erg persoonsgebonden en afhankelijk van de les. We kunnen de lessen grofweg in 3 categorieën indelen: Superrelaxt (een rustige les), medium Flow (gemiddeld intensief) en intensief. Yin yoga is superrelaxtHatha yoga is medium flow en Power yoga is zoals het woord al doet klinken intensief.

Met zo’n 95% van de blessures weten we een passende les te maken. Het is wel aan te raden vooraf even contact met ons op te nemen. Er is echter een blessure waarbij we adviseren niet naar de les te komen en dat is een actieve hernia. Een herstelde hernia of een oude hernia is geen probleem.

Tarieven

Losse les = €13,-

Strippenkaart = €100,- voor 10 lessen

Kennismakingsweek = €15,- 

Proefles = Gratis 

Aanvullende informatie informatie:

 1. Voor alle lessen dien je je vooraf aan te melden bij Roos. Dit kan via info@zenergieonline.nl of een WhatsApp naar: 06-38 67 93 55
 2. Een losse les geeft je toegang tot een keer yoga.
 3. Een strippenkaart is 6 maanden geldig.
 4. Een kennismakingsweek is voor nieuwe yogi’s. Deze week geeft je 7 dagen onbeperkt toegang tot het volgen van onze yogalessen.
Yoga houding genaamd zijwaartse hoekhouding

Tarieven

Losse les = €13,-

Strippenkaart = €100,- voor 10 lessen

Kennismakingsweek = €15,- 

Proefles = Gratis 

Aanvullende informatie informatie:

 1. Voor alle lessen dien je je vooraf aan te melden bij Roos. Dit kan via info@zenergieonline.nl of een WhatsApp naar: 06-38 67 93 55
 2. Een losse les geeft je toegang tot een keer yoga.
 3. Een strippenkaart is 6 maanden geldig.
 4. Een kennismakingsweek is voor nieuwe yogi’s. Deze week geeft je 7 dagen onbeperkt toegang tot het volgen van onze yogalessen.

Zij schreven een review en wij zijn er apentrots op!

Dewi Neleman dichter voor Zenergie
Nellie Namaste in gebedshouding
5/5

Na lang aarzelen of yoga wel iets voor mij was, toch met de starterscursus begonnen bij Zenergie. Dit voelde gelijk heel goed! Een hele fijne cursus om de beginselen mee te krijgen, een fijne omgeving waar ik mij altijd op m’n gemak voel.

5/5

Ik volg graag 1 keer in de week Power yoga. Ik vind het fijn om bewust je lichaam te trainen. Wat ik fijn vind is de begeleiding in de houdingen. Als je bijvoorbeeld een blessure hebt kan je dit aangeven en krijg je tips om toch weer te kunnen bewegen. Pluspunten:

 • Afwisselende lessen waardoor de een les nooit saai is.
 • Goede begeleiding.
 • Niet te zweverig maar gewoon relaxed.
5/5

Iedere les bij Zenergie is weer een feestje voor je lichaam en geest. De studio is ruim en heel sfeervol (mede door de verstelbare lichten), waardoor het gemakkelijk wordt gemaakt je volledig op je practice te focussen. Roos en Nellie hebben allebei een fijn stemgeluid, en geven goede instructies om je houding te verbeteren of aan te passen. Hierdoor zijn de lessen laagdrempelig en voor ieder niveau, terwijl ze beiden ook graag wat uitdaging toevoegen met pittige asana’s. Na de les is er altijd de mogelijkheid om, onder het genot van een kop thee, nog vragen en opmerkingen te bespreken. Kortom, super Yogaschool. 

5/5

Yoga met Roos is keer op keer weer heerlijk! De eerste keer yoga met roos was voor mij op het strand, waarna ik een workshop ging volgen om mijn houding te verbeteren. Roos heeft een hele prettige stem die je door jouw practice heen begeleid, persoonlijk vind ik dat altijd een belangrijk punt die prettige stem. Daarnaast leert ze je onbewust veel bij en is het ook zeker interessant om die workshops bij haar te volgen. Op de website worden deze aangegeven als De Zenergie Yoga Academie. Je merkt dat je beter gaat letten op je houding en komt er achter waar het voor is. Tijdens haar yogalessen geeft ze ook goede begeleiding en helpt ze je corrigeren waar nodig. Echt een aanrader!